Iklan

iklan

Iklan

iklan
,

Iklan

iklan

Warga Tangkap Maling Motor, Modus Pura-Pura Salat di Masjid, Viral

๐Ÿ…ท๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…ฝ ๐Ÿ…ณ๐Ÿ†๐Ÿ†ˆ
25 Mar 2022, 21:26 WIB Last Updated 2022-03-25T14:26:12Z
KORANTALK - Video masyarakat menangkap pencuri sepeda motor di suatu masjid, Komplek Angkatan laut(AL) Jatibening, Pondok Gede, Kota Bekasi, Kamis( 24/ 3), viral di media sosial.

Bersumber pada video viral yang tersebar, masyarakat nampak ramai berkumpul melihat penangkapan pelakon. Pelakon diprediksi pernah dikeroyok massa sehingga membuat mukanya luka- luka. Masyarakat pula mengikat tangan pelakon dengan tali.

Pelakon nampak lemas serta cuma dapat berbaring di lantai. Masyarakat setempat bernama Ayu berkata aksi pencurian itu terjalin dekat jam 18. 30 Wib.

Pelakon sesungguhnya berjumlah 2 orang. Hendak namun, satu pelakon melarikan diri.

Peristiwa berawal dikala kedua pelakon berpura- pura salat maghrib berjemaah di masjid tersebut. Kala rakaat kedua, pelakon keluar serta mencuri sepeda motor yang terparkir di taman masjid. Aksi para pelakon tepergok masyarakat.


" Terdapat masyarakat yang memergoki.( Pelakon) mengaku buru- buru ingin kembali, namun ditahan sama masyarakat hingga salat telah berakhir, nyatanya itu bukan motor kepunyaan ia. Pelakon yang satu melarikan diri," kata Ayu dikala dikonfirmasi, Jumat( 25/ 3). Masyarakat setelah itu mengamankan pelakon. Polisi yang datang di posisi peristiwa langsung bawa pelakon ke Polsek Pondok Gede. Kepala Seksi Humas Polres Metro Bekasi Kota Kompol Erna Ruswing Andari juga membetulkan perihal tersebut." Iya, telah diamankan, pelakunya satu orang," 


Dapatkan update berita setiap hari dari korantalk.news , Mari bergabung di Grup Telegram caranya klik Link Ini ╰┈➤ ( https://t.me/korantalk_news ) kemudian join °༄°

                                  (¯´•._.•TERIMAKASIH•._.•´¯)iklan